utorok 10. júna 2014

Oplatí sa kupovať drahšie laky? Minirecenzia marhuľových lakov Clinique a Astor

Priznám sa, že som k marhuľovému laku prišla ako slepé kura k zrnu. V USA bola výhodná ponuka na Clinique, a ak ste nakúpili nad 27 dolárov, dostali ste taštičku  s miniatúrami zdarma. Chubby stick už bola v košíčku, avšak stále som nemala dosť. Nič sa mi príliš nepozdávalo, až kým som nenašla broskyňový lak. Popravde, nikdy v živote by mi ho nenapadlo kúpiť, ale to isté som si myslela aj o mentolovej farbe a dnes pomaly bez nej ani nevyjdem z domu. Týždeň dozadu som našla vo výpredajovom košíčku v DM ďalší s týmto odtieňom a minulý víkend som strávila ich testovaním (čítaj lakovaním a fotením).


Hneď na začiatku je dôležité povedať, že pri kúpe laku Astor Fashion Studio (odtieň 237 - orange cosmos) ma zaujímalo najmä jeho porovnanie k laku Clinique A Different Nail (odtieň 05 - really rio). Predsa len ma Clinique vyšiel približne na 13 dolárov (okolo 10 eur), zatiaľ čo Astor stál ani nie euro (19 Kč).  A ako teda laky v mojom miniteste dopadli? Hodnotenie každej z vlastnosti laku sa nachádza pod textom a má označenie jedným z nasledovných smajlíkov.


Takto pekne vyzeral lak na mojich rukách tesne po namaľovaní. Na obrázku je vidno jemný farebný rozdiel.

Farba

Pri poriadnom zaostrení je na obrázku je vidieť drobný farebný rozdiel -  lak Astor je ladený viac do oranžova a Clinique viac do ružova. Pokiaľ ide o mňa, oba odtiene sú príjemné, avšak Astor pôsobí prirodzenejšie a u mňa vyhráva.
 
 Nanášanie

Štetčeky oboch lakov sa nedajú ani porovnať. Clinique má široký štetček, ktorý uľahčuje nanášanie, naopak štetček Astoru je veľmi úzky, lak musíte naniesť na jeden necht viackrát a môže sa stať, že ho budete musieť odlakovať a začať odznova.


Schnutie

Cena drahšieho laku Clinique sa prejavuje okrem štetčeka aj v jeho schnutí. Kým nanesiete lak na druhú ruku, prvá ruka je už úplne uschnutá. Pri Astore trvalo schnutie približne 6 minút pri jednej vrstve, ak si však dáte dve, môžete čakať aj 20 minút a stále si lak môžete poškodiť.

  
Výdrž

Normálne rozmýšľam nad tým, či nemá lak Astor pri každom odtieni inú výdrž (o; Keď som skúšala bledomodrý odtieň, časť sa zlúpala ešte v ten istý deň, zatiaľ čo kamarátkin fialový odtieň vydržal od štvrtka dodnes (utorok). Nech je to ako chce, určite mal stokrát lepšiu výdrž ako lak Clinique, ktorý bol mierne zošúchaný už po jednom dni, a to nehovorím ani o umytí vlasov po ani nie 48 hodinách. Mimochodom, skúšala som ho aj s ochranným lakom a rozdiel takmer nebolo vidieť. Aj preto mu moje svedomie nemohlo dať lepšie ako druhé najhoršie hodnotenie.



A takto vyzeral lak na nechtoch po pár dňoch:



Ak by som mala zhodnotiť laky na záver, najväčšou prednosťou drahšieho laku je jeho nanášanie a schnutie. Lak Astor však vyhráva, pokiaľ ide o farbu, výdrž aj cenu. (Na internete je možnosť zakúpiť lak Astor za niečo vyše 2 eurá, lak Clinique za vyše 11 eur).

Aké máte skúsenosti s drahými lakmi? Oplatí sa ich kupovať?

3 komentáre:

  1. Moje najdrajsie laky su od Loreal a nie su lepsie ako tie lacne. Ale presne ako pises, je to odtien od odtiena..ktovie cim to je. Niekedy ani podlak/nadlak nepomoze..
    Peacock & Pineapples

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Mám jeden Lancome a nikdy víc. Neschne to, špatně to kryje, jakýkoli nadlak ho rozpouští. I po 12 hodinách si člověk do něj udělá otisk prstu. A zase profesionální držaší laky jako Nubar a SpaRitual za tu cenu vážně stojí, protože jsou 5 free, dlouho vydrží, dobře schnou a skvěle se nanáší. A i u těch levnějších je velký rozdíl, taková Gabriella Salvete má na drogérky skvělý laky a Essence nebo Miss Sporty nic moc.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Už len kvôli štetcu by som si Astor nekúpila a celkovo nejako neinklinujem k tejto značke. Svojich obľúbencov mám medzi značkami Rimmel a Sally Hansen. Inak krásne farbičky, oranžové nechty mám v poslednej dobe hrozne rada ;)
    Pozývam ťa do mojej giveaway
    http://bynicka.blogspot.sk/2014/06/giveaway.html

    OdpovedaťOdstrániť