nedeľa 29. júna 2014

Micelárny trojboj

Hanbím sa priznať, ale ešte tri mesiace dozadu som ani len netušila, čo to tá micelárna voda je. Najvtipnejšie na tom je, že som produkt s vlastnosťami micelárnej vody hľadala už dlho, lebo sa mi nezdalo, že by som sa mohla dobre odlíčiť len za použitia odličovacieho mlieka. Hlavne potom, čo som pri použití toneru vždy zbadala na tampóne oranžové stopy. Asi tri mesiace dozadu prezradil Ladybox, že súčasťou marcovej edície bude micelárna voda a ja som neváhala. Našťastie. Dnes som už šťastnou majiteľkou troch rôznych micelárnych vôd, aby som si našla pre seba tú najlepšiu. Dnešný blog je minirecenziou niekoho, kto s nimi začína a je teda vhodný najmä pre začiatočníčky.



Nivea ukľudňujúca micelárna voda 3v1, 200ml, cena v akcii približne 4 eurá


Ako je uvedené na obale, táto micelárna voda je určená na citlivú pleť (ktorú mám aj ja), pričom čistí, odstraňuje make-up a aj hydratuje. Ja ju používam približne mesiac a ako vidíte na obrázku, veľa mi z nej neubudlo. 

Čo sa týka funkčnosti, micelárnej vode nemôžem nič vyčítať. Make-up odstráni, a to tak z očí ako aj z pleti, hoci možno oči mi idú trošku ťažšie a ak mám možnosť, radšej použijem bežný odličovač na oči. Čo mi však naozaj vadí, je tá neutrálna vôňa, na ktorú nie som zvyknutá. Možno by som to nazvala nedostatkom pocitu hýčkania po jej použití, ale to je naozaj iba vec názoru. Čo sa týka zloženia, nemôžem poskytnúť fotku, keďže som týždeň dozadu poslala jej čiarový kód do Nivea klubu )o; . Detailné zloženie však môžete nájsť napríklad na blogu Bianky.


Eucerin čiastiaca micelárna voda 3v1, 200 ml, momentálne je priložená k časopisu Marianne (2,89 eur)


Micelárka od lekárenskej značky Eucerin je určená pre všetky typy pleti, pričom má spájať účinnosť čistiaceho pleťového mlieka, odličovača očí a pleťovej vody. Keďže som si túto micelárku kúpila len dnes, vyskúšala som aspoň jej základné vlastnosti, avšak neviem zhodnotiť účinky na citlivú pleť z dlhodobejšieho hľadiska.


Odlíčenie pleti išlo celkom ľahko, voda ma nepálila ani pri odličovaní očí. Napriek tomu, že ide o neparfumovanú micelárku, jej vôňa a pocit po jej použití je oveľa príjemnejší ako po tej od Nivey, mám pocit, ako keby bola predsa len ľahko parfumovaná. Ak ste zrovna micelárku dopoužívali alebo s nimi práve začínate, určite neoľutujete. Ako príjemný bonus dostanete ešte aj  časopis Marianne.


Yves Rocher hydratačná micelárna voda 2v1, 200 ml, cena mimo akcie 7,90 eur

Micelárna voda Yves Rocher je určená pre normálnu a zmiešanú pleť, čo mi napodiv nevadí ani pri mojej suchej citlivej pleti. Ako je uvedené na jej obale, táto voda odličuje, tonizuje a rozjasňuje pleť, zbavuje ju nečistôt a líčenia bez toho, aby ju vysúšala. Micelárnu vodu používam spolu s tou od Nivey približne tri mesiace, ale mám pocit, že z nej ubúda oveľa rýchlejšie. Rovnaký názor som čítala od viacerých bloggeriek, ktoré ju používajú.


Micelárna voda má krásnu vôňu, dôkladne odlíči tvár aj oči, omnoho lepšie ako tá od Nivey. Aj napriek tomu, že mám citlivé oči po operácii, tak micelárna voda neprekáže mojim očiam ani v najmenšom. Napriek tomu, že nejde o príliš prírodný produkt, tak vďaka nej som neľutovala ani nepodarený marcový Ladybox s bambusovým maslom raw gaia.

Ani jedna z týchto micelárnych vôd vás určite nesklame, avšak vzhľadom na moje začiatky s micelárkami vám ani nepoviem, či vás nejaká nadchne. Ak však nejakú z nich nájdete v akcii a nechcete míňať veľa peňazí, určite to nebudú úplne vyhodené peniaze. Pokiaľ ide o mňa, najviac sa mi páčila vďaka parfumácii a dobrému odlíčeniu očí tá od Yves Rocher tesne nasledovaná Eucerin micelárkou. Micelárku Nivea si už pravdepodobne v budúcnosti nekúpim, čo je však spôsobené len jej chýbajúcou parfumáciou a tým, že viem, že trh ich ponúka ďaleko viac.

Aké sú vaše skúsenosti s micelárkami? Ktorá je vaša najobľúbenejšia?

3 komentáre:

  1. Ja mam bohate skusenosti s mickami a vyskusala som ich fakt nespocetne. Zo spominanych mam odskusanu len Eurecinku (nalakala som sa presne ako ty, v novinovom stanku :D) a podla mojho nazoru cistenie oci nie je jej silnou strankou a velke mnozstov micky ma v ociach stipe..Treba vsak povedat, ze ja si oci bezne cistim dvojfazovym odlicovacom, takze porovnavam s nim..
    Inak za najlepsiu povazujem asi Biodermu alebo Avene, najviac ma sklamala Bourjois, ktora ma ako jedina stipala v ociach :P

    OdpovedaťOdstrániť
  2. No popravde som sa na Eucerin nalákala na stránke LB, kde tam nejaké slečna písala, že sa mala vykašľať na celý box a kúpiť si radšej len ten časopis.

    Inaaaak, pri Burjois sa vôbec nečudujem, teraz je tiež priložený k nejakému časopisu, ale po tom, čo som si minule kúpila odličovadlo a letelo celé do koša, ma už ničím nepresvedčia na pleťovú kozmetiku

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ja mám s micerákami už dlhoročné skúsenosti, teda pre mňa tou najobľúbenejšou je zelená Sébium od Biodermy určená pre mastnú pleť, je voňavučká a skrátka perfektná, ale kvôli jej pomerne vysokej cene som sa zamerala na hľadanie lacnejších variantov. Niveu som skúšala, vďaka za odkaz na môj blog, ale tiež to nebola úplne moja šálka kávy, ja tiež potrebujem aby kozmetika voňala a neparfumované produkty nie sú veľmi nič pre mňa. Na to, že ide o značku Niveu, ktorá sa nezaraďuje medzi dermatokozmetiku ma jej neparfumácia prekvapila. Ale späť k miclárkam tá od Eucerina je vynikajúca, aj vôňa je trochu príjemnjšia ako Nivea, ale tiež nič výrazné, no mám po nej na pleti lepší pocit.
    Bianka

    OdpovedaťOdstrániť