štvrtok 5. júna 2014

"Odborný " bra fitting v Debenhams

Hoci sa zdroje presne nezhodujú,  všetky tvrdia, že minimálne 7 - 8 z 10 žien nosí nesprávnu veľkosť podprsenky. Väčšinou k tomu napomáha nedostatočný rozsah veľkostí v našich obchodoch, neškolený personál či babské rady. Možno aj preto je najpoužívanejšou veľkosťou podprsenky 75B. Vezmite si však už len to, aká sme každá jedinečná. Naozaj si myslíte, že ste priemer, hoci priemerná veľkosť košíčkov v Česku je D na Slovensku C? Ak ste začali pochybovať o vašej veľkosti, do 8.6. máte možnosť prísť sa premerať do Debenhams a navyše získať 20% na nezľavnené kusy.


Myslíte si, že sa vás to netýka? Tak si pozrite 5 znakov, pri ktorých by ste mali nabehnúť do najbližšieho obchodu a niečo na tom zmeniť. 


Keďže som v poslednej dobe veľa cvičila a schudla, nemohla som nevyužiť bra fitting, a kde inde ako vo Victoria Secret. Predavačky s metrom vidíte na každom rohu a ochotne vám poradia aj následne v kabínke. Možno si síce nie som doteraz úplne istá veľkosťou, možno je to aj značkou, ale určite som viac spokojná ako s predošlou veľkosťou. Keďže však nie každý má možnosť ísť do USA či Londýna, nemohli sme s kamarátkou Siu odolať aktuálnej ponuke v Debenhams a personál následne aj porovnať. 


A ako to vyzeralo? Hoci je oddeleniu podprseniek v predajni na Václavskom námestí venovaného pol poschodia, horko ťažko sa nám podarilo nájsť pani, ktorá by podľa nás mala byť školená na zistenie veľkosti podprsenky. Pani veľmi správne vytiahla meter, avšak odmerala len obvod. Jej druhá otázka bola smerovaná, či máme na sebe push up podprsenku a následne prišiel jej veľmi odborný pohľad na dekolt a už bez metra určená veľkosť košíčkov. No neviem ako vy, ja som zatiaľ všade našla dve miery, na základe ktorých sa určuje veľkosť podprsenky. Následne ste nemali nikoho ani pri kabínkach, kto by vám prípadne poradil a doniesol inú veľkosť, keďže tento odborný pohľad nemusí byť zaručene správny. 


A ako to teda dopadlo? Keď opomenieme, že predavačka mi poradila dve veľkosti košíčkov, u jednej z nich sa teta predavačka trafila, avšak moju veľkosť podprsenky mali iba pri presne jednej podprsenke (o; Hoci podprsenka sedela celkom dobre, rozhodne som viac spokojná s podprsenkami La Senza. Bohužiaľ po rebrandingu neposielajú mimo UK, takže stále čakám - viac než rok, či sa to konečne zmení. Kamarátka mala naopak konvečnejšiu veľkosť, avšak predsa len jej sedia lepšie z H&M. 

Ak by ste si chceli prečítať viac o určovaní veľkosti podprsenky, radách, kde si podprsenky kúpiť, ak máte väčšie poprsie a menší obvod, určite nevynechajte tento blog

Ako ste na tom vy? Využili ste už niekedy bra fitting?

4 komentáre:

  1. Hej to bolo dobre.. Ten skumavy pohlad 'hmmm..asi D!" Sa cudujem, ze vobec ten meter na obvod potrebovala:))

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Já a problémy s podprsenkama? Nikdy! Sedí mi všechno z oddělení dětských velikostí, takže je jasné, že bych tento servis moc ráda někdy využila, ale jaksi není důvod. To je na tom to smutný:-D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ked sa pozries na to z tohto pohladu, mozem byt rada, ze si mozem kupovat podprsenky najblizsie v londyne (o;

      Odstrániť