streda 30. júla 2014

Čo mi nesmie chýbať v kabelke? Prípravok na opary

V poslednej dobe sa tu rozmohli články, čo nesmie blogerkám chýbať v ich kozmetickej taštičke. Nikde medzi tými vecami som si však nevšimla prípravok na opary. Neviem teda, či len ja mám takú smolu, ale aspoň párkrát do roka sa mi táto opacha zjaví na perách a ako zákon schválnosti vždy tesne pred výplatou. Preto som aj hľadala lacnejšie alternatívy k náplastiam Compeed, ktoré ani nie sú tak účinné, ako skôr nabudzujú príjemný pocit neviditeľnosti a znižujú pocit svrbenia. Čo na tom, že sa tá náplasť aj tak v kútiku posúva, prípadne vám strhne dole celú chrastu, že môžete začať odznova. Aj toto bol dôvod, prečo som sa dnes rozhodla s vami podeliť o moje No. 1 v starostlivosti o herpesy.

Ako sa hovorí, najlepšia obrana je útok (o; Ale to sme sa dostali do trošku inej terminológie, v prípade oparu je najlepším bojom skoré zachytenie. Určite poznáte ten pocit, keď vám pulzuje pera a miesto budúceho herpesu je strašne horúce. Presne pre tieto prípady je tu podľa mňa najväčší zázrak - vodička Cannadent.
 

Ako môžete vidieť, názov spoločnosti aj výrobku je odvodený od hlavnej zložky, ktorou je Kanabis, čiže marihuana. Jej liečivé účinky sú známe už dlhšie obdobie, takže to vlastne ani nie je prekvapením. Jej hlavnou výhodou v tomto prípade je schopnosť vysušiť herpes, ktorý sa vám tvorí na začiatku, takže nakoniec po prvom dni nanášania tejto vodičky ani nevznikne.
 
V tomto prípade je však dôležité zachytiť ho čo najskôr. Mne sa to darí približne v 50%, keď mám to šťastie, že ho mám pri sebe, prípadne ho rýchlo kúpim v lekárni. Prečo ho nemám so sebou vždy? Som veľmi šikovná a raz som ho už v peňaženke rozbila, a všetko mi ním krásne voňala a bolo zamastené (o; Mimochodom tento zázrak je za priaznivú cenu približne 3-4 eurá za 1,2 ml - vydrží vám minimálne na jeden opar, ak si ho budete nanášať minimálne raz za hodinu počas celého dňa. Okrem toho, že ušetríte, prídete aj o týždňovú starostlivosť a trápenie. A to už sa oplatí.
 
Čo však robiť, ak herpes zachytíte neskoro, prípadne vodičku nie je možné zohnať v celej Bratislave? Nežartujem, aj to sa mi stalo naposledy. Máme dve možnosti - buď môžete ísť na náplaste Fixaplast, alebo Zovirax, ktorý sa mi najviac osvedčil.
 
 
 




















Ako vidíte, v balení je 15 ks a jeho cena vychádza do 4 eur, čo je menej ako polovičná cena oproti Compeed. Kvalita je porovnateľná, možno sa o niečo horšie dáva ako Compeed (ak ste taký drevený ako ja), avšak mám pocit, že mi pod tým herpes menej mokvá a drží lepšie. Tieto náplaste je možné zohnať minimálne v Hypernove / Albertovi, majú viacero prípravkov na pery.


Ak však preferujete pred nálepkami staré dobre mazacie prípravky, určite neobanujete so Zoviraxom. Ja som si ho kúpila naposledy, keď sa mi nechcelo platiť okolo 11 eur za Compeed (bola som v Maďarsku a dohodoriť sa na iných prípravkoch bol trošku problém). Herpes krásne zmizol do maximálne 4 dní, z čoho som bola viac než milo prekvapená. Ak si vezmete Compeed a jeho minimálne 9 dní, je to úplny zázrak. Cena je taktiež príjemná, okolo 4 eur za mini balenie, ktoré vám ale vydrží na celkom dlho (keďže je také malé, ľahko ho zapatrošíte a vydrží ešte dlhšie).

Momentálne beží reklama na Zovirax duo, ktorý by mal kombinovať prevenciu a následky, čiže by mal plniť aj úlohu Cannadentu. Dúfam, že ho tak čoskoro nevyskúšam, ale človek nikdy nevie.

Ak mávate často herpesy, môže sa vám čas od času pritrafiť aj afta, také niečo biele boľavé vovnútri úst. Ja to mám väčšinou z toho, že sa mi vyšmykne kefka  na zuby. Počula som viacero zaručených receptov, jedným z nich je kloktanie ústnou vodou Lacalut. Nie je zlý nápad, ale ak potrebujete niečo silnejšieho kalibru, je tu Aloclair. Pekne si to prstom nacapkáte a už nehovoríte (o; Je to gél s divnou konzistenciou, musíte sa presne trafiť na aftu, inak to nebude držať. Potom už len pekne ticho, lebo sa to rado posúva. Ja si to dávam iba na noc, aspoň nejaký spôsob, ako ma donútiť mlčať. Má to príjemnu sladkú chuť, vydrží veľmi dlho a funguje zázračne. Cena niečo vyše 5 eur za 8ml, dostupné v lekárňach.

A čo nosím v taštičke proti oparom? Momentálne tam mám náplasť Fixaplast, keďže ešte stále sa snažím dostať pach kanabisu z mojej peňaženky. Aké prípravky používate na opary vy? Máte ich vždy so sebou? 
 

12 komentárov:

  1. Hmm musim zaklopat na drevo, ale herpesy ma zatial minali. Z rozpravania inych viem, ze je to riadne neprijemne :/ Skusenost vlastnu nemam, no jeden známy sa snad permanentne zbavil herpesov obmedzenim sacharidov v strave. Bol to taky prijemny vedlajsi efekt jeho diety (tusim Dukanovej..?)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Šťastný to človek, keď nemáš v sebe ten vírus (o; Inak to vôbec nemá nič so sacharidmi, ale s celkovou imunitou (o;

      Odstrániť
  2. Zovirax je klasika, taky na ní nedám dopustit :) I když občas škoda té ceny, protože je to vážně prcek :) Naopak různé tea tree olejíčky mi nezabrali :/ A ani te aloclair na afty, kdy se mi pořád vracely a v puse jsem měla i 4-5. Na to mi zabral až nějaký gel z nemocnice, co mi přinesla teta, ale vůbec nevím, co to bylo. Jen si pamatuju, že byl čirý, hustý a odporný :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mne uz raz aj doktorka vypalovala afty, som nemohla jest ani nic, uplna hroza... (o; Par dni predtym, ako som isla na tri mesiace do Finska, no fakt radost(o;

      Odstrániť
  3. och nastastie som herpes nikdy nemala ale kamoska sa s nim trapi pomerne casto tak jej aspon budem vediet poradit :)

    Inak pozyvam na DERMACOL giveaway, tu: http://www.biancaprincipessa.blogspot.sk/2014/07/letna-giveaway.html

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Patrím medzi osoby, ktorým ich oslabená imunita často prinášala takéto spontánne "darčeky" - nielen na perách, ale štandardne aj pod nosom po nádche a tak... Klasický koniec každej choroby u mňa :/ Cannaderm som si aj ja skúsila a musím povedať, že s ním som asi najviac spokojná (ak ho teda aplikujem včas). Skúsila som si aj taký "lak" na herpesy, ten bol účinkom tiež fajn, ale nevyzeralo to (v rámci herpesových možností "krásy") nejak super, lesklo sa to a potom sa to lúpalo ako lepidlo :D (Aj pocitovo to bolo blízke lepidlu :D). Musím povedať, že odkedy som trochu upravila jedálniček (nedopujem sa alergénmi až tak), frekvencia tohto strašiaka u mňa poklesla (ale uvidíme, čo bude na jeseň...). Sprevádza ma, odkedy ma na peru (miesto, kde ho obyčajne mávam, ak ho mám na pere) uštipla v detstve osa... A pravdupovediac - "liečila" by som ho najradšej natiahnutím papierového vrecúška s otvormi na oči cez celú tvár... (Kiežby tak bol na to liek...)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Odpovede
    1. Dúfam, že čoskoro (o; nová práca, včera obhajoby dizertačky... konečne dovolenka a dve služobky budúci týždeň.. but i will do my best (o;

      Odstrániť
  6. zozen si http://www.najlekaren.eu/opary/1934-thermal-herpes-krem-6g.html - najlepsie! co som na herpesy nasla, pouzivam od detstva a stale zabera, ak este len nieco na perach citis - zacnes mastit a oni sa ti herpes neurobi,ak uz herpes normalne mas tak ho pomaha vysusovat.. nevonia nijako vyrazne, chuti hnusne(ale ved jest ho nemame) a je skoro zadarmo..ta mala tuba mi pri kazdomesacnom herpese vydrzi cely rok ... odporucam!!!! vela ludi o nom ani nevie :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. na afty zas Urgo - skus zadat do google - boli to ako das - prvykrat,ked mi vyhrkli slzy od bolesti,ale zabera to bleskovo...

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Ahoj odstoupila jsem od Mary Kay ale doma mám pořád spoustu produktů, zcela nové i párkrát použité, kdyby si měla zájem prodávám je ve slevě v rozpětí 30-60% a můžeme se domluvit, kdyby si měla zájem o jakýkoli produkt, ozvi se mi na email a já ti napíšu zda-li ho mám /popř. jaké produkty nabízím/
    děkuji Kristýna
    krisjanku@gmail.com

    OdpovedaťOdstrániť